Avokado yağı daha genç cilt sunuyor!

Avokado yağı ülkemizde son yıllarda yetişmeye başlayan bu tropik meyvenin mucizelerini içeriyor. Avokado yağı ile cildinize, göz çevrenize gençlik bakımı yapabilir, anti aging faydalarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca avokado yağı tüm vücut için sağlık kaynağıdır. Bu yazıda, avokado yağı faydaları, avokado yağı cilde nasıl uygulanır, avokado yağı saça faydaları gibi konuları bulabilirsiniz.
Avokado nedir?
Avokado’nun bilimsel adı Persea americana ve Meksika’nın yerli halkıdır. Avokado, meyve olarak sınıflandırmak yerine, Lauraceaefamilyasından çiçekli bitki içine dahil edilir. Her ülkenin bu meyve için kendi adı olduğu için avokado terimi her ülkede değişir, ancak çoğunlukla sesler ‘Eski İngilizce’ avogato’da olduğu gibi ‘avokado’ ile neredeyse benzer, Fransızca’da ‘avokat’ kelimesini kullandıklarında, Endonezya ‘alpukat’ ve daha birçoğu. Bununla birlikte, avokado kelimesinin kökeni, ‘aguacate’ İspanyolcasından türetilmiştir. Avokado yetiştiriciliği için en iyi yer tropikal veya subtropik iklim koşullarına sahip ülkelerdedir. Avokado, Meksika ve Peru gibi ülkelerde yetiştirilmektedir; Avokado’nun en büyük üreticileri, sıcakta sıcaklığa sahip olan avokado, donma sıcaklığına tolerans gösteremediği için.
Avokado yağı nedir?
Avokado yağı yemek için besin olarak kullanılmasının yanında çok özel faydalar sağlayan benzersiz bir bitkisel yağdır. Çoğu bitki yağları bitkinin tohumundan çıkarılır, ancak avokado yağı avokado meyvesinin etinden çıkarılır. Avokado yararlı yağlar bakımından çok zengindir. Pek çok meyveden fazla potasyum, protein ve yağ içerir.
Avokado yağı faydaları
Avokado yağı faydaları arasında cilt için olanlar yanında genel sağlık faydaları da bulunuyor. Bu mucize besinin besin değeri ve faydaları sizi şaşırtacak! Avokado yağı ne işe yarar sorusunun onlarca cevabı olduğunu okuyunca siz de etkileneceksiniz. Bu satırların yazarı olarak avokado yağı faydaları denilince bu kadar çok madde ile karşılaşacağımı tahmin etmemiştim.
- Kalp sağlığı için zengin Omega 6 ve Omega 3 ile birlikte oleik asit kaynağıdır.
- Avokado yağı kullanımı kolesterolü düşürür, kalp sağlığını korur
- İyi bir antioksidan Özellikle gözlerin genç kalması için çok gerekli olan lutein yönünden zengindir.
- B12 yönünden zengindir, cilt sağlığına olumlu katkıları bulunur
- Sedef dahil cilt hastalıklarında işe yarayabilir
- Serbest radikallerle savaşan antioksidan kaynağıdır
- Sindirim sistemi için destekleyici ve düzenleyicidir
- E vitamini yönünden çok zengindir
- Detoks etkisi vardır
- Avokado yağı ile cilt bakımı doğal yollarla yapılabilir
- Kilo vermeye yardımcı olur, avokado yağı ile zayıflama için diyet planlarında yer alabilir
Avokado yağı nasıl yapılır?
Cilt için içeriği çok değerlidir.
- Oleik asit anti-inflamatuar etkilere sahiptir.
- Linoleik asit, beta-sitosterol ve vitamin E antioksidandır.
- Linoleik asit ayrıca antimikrobiyaltir.
- Doymamış yağ asitleri kollajen üretimini arttırır ve cildin daha güçlü olmasına yardımcı olur. Bu, yaşlanmanın ve kırışmanın belirtilerini azaltır.
- Doymamış yağ asitleri de yara iyileştirme sürecinde aktiftir.
- Mono- ve poli-doymamış yağ asitleri, beta-sitosterol, beta-karoten, lesitin, mineraller ve vitaminler tümüyle cildin iyileşmesine ve onarılmasına yardımcı olur. Ayrıca avokado yağı cilt lekeleri için de faydalar sunabilir.
Avokado yağı faydaları İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar tarafından da gündemde tutuluyor.
Avokado yağı nasıl kullanılır? Avokado yağı ne için kullanılır?
Avokado yağı nasıl kullanılır veya avokado yağı ne için kullanılır sorusunu hem besin gıdası olarak hem de esansiyel yağların taşıyıcısı biçiminde cilt ve güzellik açısından irdeliyoruz.
- Soğuk tüketilebilir
- Pişirme yağı olarak kullanılabilir
- Cilt için uygulanabilir
- Etleri marine etmede kullanılabilir
- Salatalarda tercih edilebilir, zeytinyağına iyi bir alternatiftir
- Sağlıklı ev yapımı mayonez tarifinde yer verilebilir
- Detoks suyu veya zayıflatan su içerisine birkaç damla olarak eklenebilir
Avokado yağı neye iyi gelir?
Avokado yağı kullananlar aynı anda çoklu faydalar sağlayabiliyor. O nedenle avokado yağı neye iyi gelir sorusunun da geniş bir yelpazede cevabı bulunuyor. İşte avokado yağı faydaları ve kullanımı ile ilgili kafanızdaki avokado yağı nerelerde kullanılır sorusuna cevaplar!
Avokado yağı içerisindeki vitaminler ve mineraller vücudunuzun içindekileri beslerken sizi dışardan besleyebilirler. Cildinizin avokado yağı ile nemlendirerek daha güçlü hücreler üretme kabiliyetini artırın. Yağda birincil deri besleyici besin olan E vitamini, potasyum ve lesitin, cildin en dış tabakası olan epidermis yoluyla kolaylıkla emilir ve yeni cildin büyümesi ve sağlığı için enerji sağlayan dermiş haline gelirler hem de mevcut hücrelerin takviye edilmesi sağlanır.
Avokado yağı cilt için kullanımı
Avokado yağı çok kalın bir yağdır – bu cilt için en sağlıklı taşıyıcı yağlar biridir – çoğu insan yüzü gibi hassas bölgelerde kullanmak için muhtemelen çok kalın. Avokado yağı, A ve E vitaminleri ile kolajen destekleyici bitki sterolini bakımından zengindir.
Avokado yağı çok kalın olduğu için, geceleri veya evde evde kalmayı planladığınız zaman bu taşıyıcıya sahip serumları kullanmanızı öneriyoruz. Ayrıca, anti-aging serumunuzun çok yapışkanlı olduğunu fark ederseniz, avokado yağı ile başka bir taşıyıcıyı birlikte deneyin.
Avokado yağı besin değerleri
Avokado yağ oranı nedir? Bir çorba kaşığı avokado yağı, tavsiye edilen günlük yağ alımının yüzde 21’i olan yaklaşık 124 kaloriyi ve 14 gram yağ içeriyor. Yağ yüzdesi yüksek görünse de, 14 gramın 9,9’u tekli doymamış sağlıklı yağ ve 1,9 gram çoklu doymamış yağ (aynı zamanda sağlıklı bir yağ) şeklindedir. Avokado, herhangi bir kolesterol veya trans yağ içermez ve E vitamini açısından zengindir.
Avokado meyveleri yeşilimsi veya sarımtırak eti, tereyağı kıvamında ve çok zengin, çatlak bir tada sahiptir. Avokado tiamin, riboflavin ve A vitamini açısından zengindir ve bazı çeşitlerde meyve yüzde 25 kadar doymamış yağ içerir.
Avokado yağı cilde nasıl uygulanır? (Avokado yaginin cilde faydasi)
Avokado yağı, cildiniz için son derece yararlı olan A, E, D, B1, B2, K, PP ve esansiyel yağ asitleri açısından zengin olup, tüm sisteminize inanılmaz faydalar sağlayabilir ve hem iç hem de dış ortamda kullanılabilir. Bu yağ yaşlanmaya karşı mücadelede çok etkilidir, deriye kolayca emilir ve hemen hemen tüm cilt tipleri için kullanılabilir.
Cildin nemlendirilmesi ve yumuşatılması için avokado yağı doğal yararlı besin maddeleri ve vitaminler ile beslenerek kolajen üretimini teşvik eder. Yaz mevsiminde avokado yağı cildinizi zarar verici güneş ışınlarına karşı koruyabilir ve kış boyunca cildi cildinizi soğuk ve zor hava koşullarından koruyabilir.
Avokado yağı, tekli doymamış yağların yüksek konsantrasyonu sayesinde saçınıza şaşırtıcı yararlar da getirebilir, saç keseleri içinde nemi muhafaza etmeye yardımcı olur, kilitlerinizi güçlendirip beslersiniz. Avokado yağı, gözlerinizin etrafındaki nazik cildi nemlendirmek için de kullanılabilir. Avokado yağı göz çevresi bakımında ve göz çevresindeki çizgilerin ve morlukların giderilmesinde tercih edilebilir.
Avokado yağı maskesi
Avokado yağı maskesi yaparak cildinizi şımartın ve gençleştirin! Nasıl mı? İşte avokado yağı yüzde nasıl kullanılır sorusuna da cevap niteliğindeki avokado yağı maskesi tarifi!
Avokado yağı faydaları
Avokado bitkisel yağ maskesi yüz için!
Gerekli malzemeler:
- Bir adet olgun avokado meyvesi
- Bir kaşık avokado yağı
Avokado yağı cilt bakımı için avokado meyveleri ezin, yumuşak bir hamur haline getirin ve 1 kaşık avokado yağı ilave edin. Bu iki maddeyi iyice karıştırdıktan sonra maskeyi yaklaşık 10 dakika boyunca yüzünüze uygulayın ve daha sonra ılık suyla durulayın. Bu ev yapımı yüz bakımı, cildinizi etkili bir şekilde nemlendirir ve besler, kuruluğu hafifletir; cildinizi yumuşak, pürüzsüz, genç ve parlayan hale getirecektir.
Avokado yağı saça nasıl uygulanır?
Avokado yağı saç için mucize bir üründür. Saçınızın yumuşaklığını ve parlaklığını arttırmak için, hatta zamanla mukavemet ve hacim kazandırmak için adeta bulunmaz nimettir. Avokado yağı saça faydaları için içerisindeki cildin nemlendirilmesi ve beslenmesi için ideal olan besinler aynı zamanda saçlarınız için de besleyici niteliktedir. Saçlarınızı temizledikten sonra, avokado yağı tek başına uygulayın ya da mevcut saçların görünümünü ve yapısını iyileştirmek için en yeni saç tellerinin daha sağlıklı ve hızlı büyümesini teşvik etmek için en sevdiğiniz saç ve kafa derisine uygun uçucu yağlarla karıştırın.
Bu faydalar için basit ama etkili bir avokado yağı saç maskesi hazırlayalım.
Avokado bitkisel yağı saç maskesi tarifi (avokado yaği saca iyi gelirmi)
Bu maske için gerekli malzemelerin listesi:
- Dört yemek kaşığı avokado yağı
- Dört yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- Beş damla biberiye yağı
Avokado yağı saç bakımı maske tarifi
Avokado yağı ile saç bakımı yapmak için malzemeleri bir kapta orta derecede ısıtın. Isıtılan maskeye saçınıza uygulayın. Saç diplerine kadar ulaşmasına dikkat edin. Hazırladığınız karışım satın alacağınız avokado yağlı şampuan ve benzeri saç bakım ürünlerinden daha doğaldır.
Saçınıza iyice yedirdiğiniz maske karışımı sonrası streç filmle saçınızı sarın (Sıcak havlu da kullanabilirsiniz) ve 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra sabunla yıkayın ve doğal özlü bir saç kremi uygulayın. Avokado yağı kullananlar arasına katılarak dolgun, genç ve canlı saçlarınızın keyfini sürün.
Avokado yağı göz çevresi (avokado yağı göz çevresine sürülürmü)
Avokado yağı göz çevresi bakımında da kullanılabilir. Avokado yağı göz altı için basit bir tarif verebiliriz.
Beş damla mavi anemon çiçeği yağı ile kombine olacak şekilde bir kaşık avokado bitkisel yağını karıştırın. Bu karışımı göz çevresine uygulayabilirsiniz. Avokado yağı göz altı morlukları giderilmesinde de rol oynar. Sabah ve akşam göz çevresi bakımı için kullanılabilir.
Avokado yağı nerede satılır?
Avokado bitkisel yağı büyük marketlerde, botanik shoplarda, kozmetik firmalarında ve aktarlarda bulunabiliyor. Avokado yağı nasıl elde edilir tariflerini okuyarak siz de evde elde etmeye çalışabilirsiniz.
Avokado yağı fiyatı nedir?
Eğer avokado yağı nasıl çıkarılır veya evde avokado yağı yapımı konularını bir tarafa bırakıp avokado yağı satın al fikri sizde oluştu ise avokado yağı ne kadar sorusuna odaklanabilirsiniz. Hemen belirtelim 250 ml avokado bitkisel yağı 30 TL fiyatla satılıyor.
Avokado yağı yapımı, avokado çekirdeği yağı gibi teknik konuları bırakıp avokado yağı aldıysanız bir maske tarifi daha verelim. Bu yazıyı uzun uzun okuyanlar için sürpriz bir tarif olacak. Üstelik cilt ve saç için birlikte kullanılabilecek kadar değerli bir tarif!
Avokado yağı cilde nasıl uygulanır?
Öncelikle kafalardaki bazı soruları netleştirelim. Avokado yağı tüylenme yapar mı? Bu konuda bilimsel bir veri bulunmuyor. Tüylenme yaptığına dair bir kanıt bulunmuyor.
Avokado yağı içilirmi? Bitkisel bir yağ olduğu için içilebilir. Avokado yağı bronzlaştırır mı? Bazı güneş kremlerinde kullanılabilir. Tropik bir meyve olduğu için bronzlaşma çağrışımı yapabilir ama bu konuda elde bir veri bulunmuyor.
Avokado yağı çatlaklara iyi gelirmi? Evet ciltteki yara ve çatlakları iyileştirme gücüne sahiptir. Bu nedenle çatlaklar için kullanılabilir.
Gelelim maske tarifine. İşte bu özel avokado nar çekirdeği yağı maskesi için gerekli malzemeler:
- İki çorba kaşığı avokado yağı
- İki çorba kaşığı zeytinyağı
- Beş damla nar çekirdeği yağı
- Beş damla badem yağı
- Üç çorba kaşığı yoğurt
- Bir çorba kaşığı bal
Avakado ve nar çekirdeği yağı maskesi için yukarıdaki malzemeleri saç kremi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Elde ettiğiniz avokado badem yağı maskesi hem cilt hem de saç için kullanılabilir. Bu maskeyi cildinize veya saçınıza doğrudan uygulayıp 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın.
Saç maskesi olarak kullanacaksanız doğal bir sabun veya şampuanla yıkayın. Ayrıca saç kremi kullanmanıza gerek kalmaz.
Daha İyi Cilt İçin Avokado Yiyin
Avokado seviyesinde yüksek bir diyet cildinize ve özellikle de yüzünüze iyi gelir; yağ asitleri cildinizdeki hücreleri nemlendirir ve yumuşatır.
Avokado yediğinizde vücudunuza, beta-karoten, C vitamini ve E vitamini gibi antioksidanları da koruyan cilt cildi, kırışıklıkları önlemek ve görünür yaşlanma belirtilerini yavaşlatmak için kullanıyor.
Onları yemek için daha fazla nedene ihtiyacınız varsa, burada kilo kaybı, daha iyi sindirim ve kalp rahatsızlığı ve kanser gibi ciddi sağlık sorunları riskinizi düşürmek gibi avokado için pek çok sağlık avantajı daha var.
Lütfen bu makaleyi cilt bakım ürünleriyle düzenli olarak avokado yemeyecek arkadaşlarınızla paylaşın. Bunun gibi sağlıklı gıdalar hem görünüşünüzü hem de genel sağlığınızı iyileştirmenin en iyi yoludur.
Avokado ile cildi nemlendirin.
Avokadodaki sağlıklı yağlar cildinizin nemlendirilmesi için mükemmeldir. Aslında, lezzetli meyvelerin dışına atıldıktan sonra kabuğunun etli tarafıyla ovarsanız, cildiniz onu sevecektir. Ayrıca, olgunlaşmış bir avokadoyu karıştırıp biraz limon suyu ve yumurta akı ilave edebilirsiniz – her ikisi de büzücü özelliklere sahiptir ve gözenekleri sıkabilir – güzel ve pürüzsüz bir cilt için. Bir avokado hamurunun bazı bal, yoğurt ve zeytin yağı ile birleştirilmesi harika bir yüz maskesi olarak da iş görebilir. Bal ve zeytin yağı, hem gerçekten iyi nemlendiriciler, hem de yoğurt, cildi yumuşatan ve gözenekleri sıkılaştıran doğal bir temizleyici.
Kırışıklıkları Düzelt
Yaşlanma, ince çizgi çizgileri ve kırışıklıklar veren cildinizi değiştirebilir. Fakat avokado saati geri alabilir. Avokado yağının topaksızlaştırılabilen kısımları, cildin yapısını ve esnekliğini korumakla sorumlu protein olan kolajen ve elastin sentezini uyardığı bulunmuştur. Bu nedenle cildinize yeni bir hayat kirası vermek için bazı avokado yağı uygulayın.
Cildinizi Güneş’ten Koruyun
Cilt güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına maruz kaldığında DNA hasarına (cilt kanserine neden olabilir) ve inflamasyona neden olabilir. Ancak araştırmaya göre, avokadlarda bulunan bir tür yağ olan polihidroksile yağlı alkoller, radyasyonun sebep olduğu hücresel hasarın yanı sıra deri inflamasyonunu azaltabilir. Bununla birlikte, bunların güneş kremi olarak kullanılmadığını unutmayın; dolayısıyla cildi korumak için güneş kremi kullanmayı da unutmayın.
Akne Tedavisine Başlayın
Sizi rahatsız eden çirkin sivilceler var mı? Püre haline getirilmiş avokado uygulamak size yardımcı olabilir. Bir çalışma, avokado özütleri içeren bir kremin, sivilceli hastalarda papül ve püstüllerin sayısını önemli ölçüde azalttığını ve cildi aşırı derecede yağlı hale getiren -alfa redüktaz enzimini inhibe ettiğini keşfetti.
Cildi aydınlatın
Avokados bronzdan kurtulmanın anahtarı tutabilir. Bunlar, glutatyon olarak bilinen, üretiminde rol oynayan bir enzimi (tirozinaz olarak) inhibe ederek melanini (cilt koyulaştırıcı pigment) seviyelerini düşürebilen antioksidan bir bileşen içerir. Hem topikal uygulama hem de glutatyon tüketimi etkili olabilir. Bu yüzden yüzünüze biraz kremalı avokado uygulamak veya bazılarınızı salatanıza eklemek cildinizi aydınlatabilir.
Yaraları İyileştirme
Avokadoların kesikleri ve çatlakları iyileştirmeye yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz? Bir çalışma avokado özütünün uygulanması ya da tüketilmesi ile yeni cilt hücrelerinin daha hızlı büyümesine ve sıçanlarda yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu buldular. Çatlak dudaklarına biraz avokado uygularsanız, sadece onlara nemlendirmez, aynı zamanda onlara da iyileşmesine yardımcı olur!
Sedef hastalığına yardımcı
Sedef hastalığı, pul pul, kırmızı, huysuz bir cilde neden olabilir. Ve eğer bu durum için bir tedavi arıyorsanız avokado yağı yardımcı olabilir. Bir çalışma, avokado yağı içeren bir vitamin B12 merheminin sedef hastalığının neden olduğu cilt iritasyonunun şiddetini azaltmada etkili olduğunu bulmuştur. Bununla birlikte, araştırmacılar avokado yağının tek başına bu etkiye sahip olup olmayacağını belirleyemediklerini belirtti. Ancak vitamin B12 ve avokado yağı kombinasyonu çalışır.
Avokado içeriği besin değeri
Avokado (Ham)Sunum boyutu: 150 g | |
Protein | 3 g -% 6 |
Karbonhidrat | 12.8 g -% 6 |
Toplam yağ | 21.99 g |
Diyet lifi | 10.05 g -% 40 |
Kalori | 240 -% 13 |
Su | 109.84 g |
Vitaminler | |
B1 vitamini | 0.1 mg -% 8 |
B2 vitamini | 0.19 mg -% 15 |
B3 vitamini | 2.61 mg -% 16 |
B6 vitamini | 0.39 mg -% 23 |
biyotin | 5.4 mcg -% 18 |
kolin | 21.3 mg -% 5 |
Folat | 121.5 mcg -% 30 |
Panthothenic Acid | 2.08 mg -% 42 |
C vitamini | 15 mg -% 20 |
A vitamini | 10.95 mcg -% 1 |
E Vitamini | 3.11 mg -% 21 |
K vitamini | 31.5 mcg 35% |
Mineraller | |
Bor | 1668 mcg |
Kalsiyum | 18 mg -% 2 |
klorid | 9 mg |
Bakır | 0.28 mg -% 31 |
İyot | 3 mcg -% 2 |
Demir | 0.82 mg -% 5 |
Magnezyum | 43.5 mg -% 11 |
Manganez | 0.21 mg -% 11 |
Fosfor | 78 mg -% 11 |
Potasyum | 727.5 mg -% 21 |
Selenyum | 0.6 mcg -% 1 |
Sodyum | 10.5 mg -% 1 |
Çinko | 0.96 mg -% 9 |
Yağ asitleri | |
Omega-3 yağlı asitler | 0.19 g -% 8 |
Omega 6 Yağ Asitleri | 2.51 g |
Bunlar da ilginizi çekebilir!
- Maydanoz kürü ile ilgili her şey!
- Maydanoz çayı nasıl yapılır?
- Maydanoz kürü tarifi
- Maydanoz suyu adet kanamasını artırır mı?
- Maydanoz kürü faydaları
- İbrahim Saraçoğlu maydanoz kürü tarifi ve faydaları
- Maydanozun faydaları
- Maydanoz suyu nasıl yapılır?
- Maydanoz limon kürü sivilce için faydaları
- Maydanoz limon kürü zararları
- Maydanoz limon kürü ile kaç kilo verilir?
- Maydanoz suyu kaynatma
- Maydanoz yağı
- Maydanoz kürü ile zayıflama
- Maydanoz kürü idrar enfeksiyonu
- Maydanoz suyu ne zaman içilir?
Gençlik kaynağı bitkisel yağlar ve faydaları
- Melisa yağı
- Çam yağı
- Sarımsak yağı
- Adaçayı yağı
- Ardıç tohumu yağı
- Avokado yağı
- Hindistan cevizi yağı
- Kayısı yağı
- Menekşe yağı
- Itır yağı
- Biberiye yağı
- Buğday yağı
- Greyfurt yağı
- Bergamot yağı
- Lavanta yağı
- Okaliptüs yağı
- Papatya yağı
- Ceviz yağı
- Defneyaprağı yağı
- Haşhaş yağı
- Rezene yağı
- Portakal yağı
- Isırgan tohumu yağı
- jojoba yağı
- Karabaş yağı
- Karanfil yağı
- Kekik yağı
- Nane yağı
- Yasemin yağı
- Gül yağı
- Limon yağı
- Adaçayı yağı
- Sedir yağı
- Havuç yağı
- Çay ağacı yağı
- Zencefil yağı
- Badem yağı
- Çörekotu yağı
- Kabak çekirdeği yağı
- Kantaron yağı
- Kayısı çekirdeği yağı
- Keten tohumu yağı
- Susam yağı
- Üzüm çekirdeği yağı
- Çam terebenti yağı
- Kakao yağı
- Zeytinyağı
- Argan yağı
- Hardal yağı
- Anason yağı
- Greyfurt kabuğu yağı
- Hint yağı
- Hodan yağı
- Kuşburnu yağı
- Soğan yağı
- Nar çekirdeği yağı
- Makadamya cevizi yağı
- Çilek yağı
- Çin yağı
- Çuha çiçeği yağı
- Fesleğen yağı
- Fındık yağı
- Kenevir yağı
- Kına yağı
- Mersin yağı
- Aloevera yağı
- At kestanesi yağı
- Aspir yağı
- Aynı safa yağı
- Baobab yağı
- Havlıcan yağı
- Kakule yağı
- Kişniş yağı
- Lahana yağı
- Kimyon yağı
- Mavi anemon çiçeği yağı
- Pelesenk yağı
- Sandal yağı
- Servi yağı
- Sardunya yağı
- Karite yağı
- Sığla yağı
- Soya yağı
- Şeftali çekirdeği yağı
- Tarçın yağı
- Vanilya yağı
- Ylang ylang yağı
- Yosun yağı
- Zambak yağı (Zambak tohumu yağı)
- İncir çekirdeği yağı
- İğde yağı
Kaynak: www.genckalanlar.com