Karite yağı keşfedilmeyi bekliyor!

Kategori: Genel - 508 viewsYorum Yazın
Karite yağı keşfedilmeyi bekliyor!

Karite yağı bir diğer adıyla Shea yağı genç kalmak isteyenler için keşfedilmeyi bekleyen mucizevi doğal bir nemlendiricidir. Hatta en iyi doğal nemlendirici yağ olarak dünyada nam salmıştır. Karite yağı ile cildinizin yaşlanma sürecini yavaşlatabilir, azalan nem oranını takviye edebilirsiniz. Karite yağı nedir, karite yağı nasıl kullanılır, karite yağı fiyat aralığı gibi konularla ilgili merak ettiklerinizi yazımızda okuyabilirsiniz.

Karite yağı nedir?

Karite yağı, Karite ağacının meyvesinden elde edilen margarin kıvamında doğal, bitkisel bir yağdır. Karite ağacı Afrika’da en çok da Burkina Faso bölgesinde yetişmektedir. Karite ağacı bilimsel adıyla Vitellaria paradoxa olarak tanınır. Bu yağın en önemli özelliği çok yüksek cilde gerekli olan vitaminler yönünden çok zengin olmasıdır. Cilt bakımında yalnızca Karite yağı kullanmak bile pek çok faydayı beraberinde getirebilir.

Karite yağı en etkili doğal nemlendiricilerden biri olarak tüm dünyada kozmetik markaları tarafından kullanılmaktadır. Pek çok marka krem, şampuan, nemlendirici ürünlerinde shea yağına yer vermektedir. Siz de evde yapabileceğiniz pek çok maske tarifinde nemlendirici olarak shea yağına yer verebilirsiniz.

Shea yağı cilt, tırnak ve saç için üçlü fayda sağlamasıyla da ünlüdür.

 

karite yağı-shea yağı kadınlar kulübü-karite yağı nedir-shea yağı nereden alınır-karite yağı satın al-karite yağı fiyat-karite yağı kullanıcı yorumları-karite yağı faydaları-karite yağı nerede bulunur-karite ağacı-karite oil benefits-karite yağı nerede satılır-karite yağı ne işe yarar-karite yağı saç faydaları-karite yağı nasıl kullanılır-karite yağı nereden alınır-shea yağı-shea yağı nedir-shea yağı kadınlar kulübü-shea yağı faydaları-shea yağı yüze sürülürmü-shea butter yağı-shea yağı fiyat-Vitellaria paradoxa

Karite yağı nedir

 

 

Karite yağı faydaları

karite yağı ne işe yarar? Karite yağı faydaları arasında en bilinenlerden bir liste seçkisi hazırladık. Bu listeyi aynı zamanda shea yağı faydaları olarak da inceleyebilirsiniz.

  • Shea yağı içeriğinde bulunan A ve D vitaminleri ile cildi canlandırıcı, yıpranmayı ve kırışıklığı giderici özelliğe sahiptir.
  • Shea yağı içerisinde yer alan E vitamini cildin kendini yenilemesi sürecinden büyük bir yardımcı rolü üstleniyor.
  • F vitamini içeren shea yağı cildin elastikiyet yani esneklik kazanmasına katkı sunuyor. Yaş aldıkça cilt esnekliğini kaybetmeye başlar. Bu esneklik yeniden kazandırılmazsa cilt çatlar, kırışır ve buruşur! Yani yaşlı bir görünüm kazanır. Bu durumu engellemek için shea yağı en iyi destekçilerinizden biridir.
  • Çok iyi bir nemlendirici olması güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmada öne çıkartır.
  • Rüzgâr, toz, çevre kirliliği gibi cildi erken yaşlandıran faktörlere karşı da etkin bir koruma için kullanılabilir.
  • Kızarıklık, yanık, egzama, kaşıntı, tahriş olma gibi cilt problemlerinin hafifletilmesi ve ortadan kaldırılmasında görev yapar.
  • Kolay emilme özelliği de shea yağının yoğun kullanılmasında teşvik edici oluyor.
  • Tırnakların güçlenmesi ve daha parlak görünmesi için de kullanılabilir. Tırnak diplerini, kütikülleri yumuşatır.
  • Kuru, yıpranmış, cansız hale gelmiş saçların yeniden parlak ve dolgun hacimli görünüme kavuşması için shea yağı öneriliyor.
  • Kolajen üretiminin artmasına etki ederek genç bir cildin yıllar boyu devam etmesi görevini üstlenir.
  • Sivilcelerin ciltten yok edilmesine karşı etkisi biliniyor.

 

Okuduğunuz üzere karite yağı ne işe yarar sorusunun pek çok cevabı bulunuyor. Bununla birlikte genç kalmak için cilde pek çok katkı sunan Shea yağı bu nedenle özellikle kadınlara özel paylaşım sitelerinde ‘örneğin shea yağı kadınlar kulübü’ konu başlığı olarak yer alıyor.

 

Karite yağı nasıl kullanılır?

Karite yağı nasıl kullanılır sorusunun iki temel cevabı bulunuyor. Birincisi doğrudan cilde sürülerek kullanılabilir. İkincisi ise şampuan, cilt kremi, sabun, saç kremi, merhem, maske gibi cilt ürünleri içerisinde yardımcı etken madde olarak yer alabilir.

Karite yağını bir pamuk veya bez kullanarak cildinize uygulayabilirsiniz. Masaj yapar gibi dairesel hareketlerle cildinize yedirin. Kolay emilme özelliğiyle hızlı bir nemlendirme elde edebilirsiniz.

Shea yağı yüze sürülürmü biçiminde soran ziyaretçilerimize doğrudan yüze sürülebileceği gibi yüz maskeleri içerişe eklenerek de kullanılabilir cevabını veriyoruz. Shea yağı yüz yanında topuk, dirsek gibi sertleşen dokuların yer aldığı cilt bölgelerinde de doğrudan sürülerek kullanılabilir.

 

Karite yağı saç faydaları

Karite yağı saç faydaları bakımından da dünyada popüler hale geldi. Bu yağ saç köklerini besler ve güçlendirir. Saç diplerinde oluşabilen yaraları iyileştirir, kabuklanmaları önler. Kepeğe karşı etkili olur.

Saçın güçlenmesi kadar parlamasına da katkı sağlar. Ayrıca saç uzatıcı etkisi olduğu da dikkatlerden kaçmamalıdır.

Karite yağı saç için doğrudan sürülüp 15 dakika bekletilip yıkanarak kullanılabilir. Ayrıca doğal şampuanlara eklenebilir. Saçınızı yıkadıktan sonra nemlendirici krem olarak kullanılabilir.

Karite yağı ile saç bakımı veya başka bir ifadeyle shea yağı ile saç bakımı nasıl yapılır? Evde kolay hazırlayabileceğiniz bir tarif veriyoruz. İşte shea yağı saç bakım kürü!

  • Yarım yemek kaşığı shea butter yağı
  • Bir yemek kaşığı bal
  • Yarım şişe maden suyu
  • Bir yemek kaşığı adaçayı yaprağı

 

Bu malzemeleri karıştırın, krem kıvamına getirin ve saçınızın diplerine ulaşacak şekilde 3-5 dakika masaj yaparak uygulayın. Daha sonra saçınızı shea yağı saç bakım kürü üzerinde kalacak şekilde yarım saat dinlendirin. Doğal bir şampuanla yıkayın. Saç kremi kullanmanıza gerek yoktur. Bu kür saçınıza bakım yaptığı gibi uzamasına da olumlu etki edecektir.

 

Tüm malzemeleri karıştırılıp, saç diplerine sürülür ve 2-3 dakika kadar nazikçe masaj yapılarak yedirilir. Yarım saat bekletilir ardından saçlar şampuan ile yıkanır. Bu tonik ile saçlar dipten beslenerek saçların uzaması için yardımcı olabilir.

Karite yağı nerede bulunur?

Karite yağı nereden alınır veya karite yağı nerede bulunur gibi sorularla sıklıkla karşılaşıyoruz. Hemen belirtelim büyük aktarlarda bu yağı bulabilirsiniz. Başka Karite yağı nerede satılır? Ayrıca bilinen kozmetik markaları da bu yağı satıyor. Aşağıda karite yağı satın alma düşüncesinde olanlara shea yağı nereden alınır kolay ulaşabilecekleri üç markaya ait linki ilgilenenler için veriyoruz.

 

Acaba karite yağı fiyat bakımından hangi düzeyde diyorsanız onu da açıklayalım. Karite yağı fiyat olarak 50 Ml ambalajda 40-50 TL aralıkta satılıyor. Shea yağı fiyat düzeyi bu yağı içeren krem veya şampuanlarda ise 20-150 TL aralığında bulunuyor.

Shea yağı nedir?

Shea yağı karite yağının diğer adıdır. Shea yağı cilt için gerekli vitaminleri içeren etkili bir nemlendiricidir. Türkçemize shea butter yağı olarak çevrildiği de görülüyor. Shea butter yağı tüm cilt tiplerine uygundur.

 

Shea yağı yüze sürülürmü?

Yukarıda Shea yağı yüze sürülürmü sorusuna cevap vermiştik ama kısaca ‘evet’ diye tekrarlayabiliriz.

 

Karite yağı kullanıcı yorumları

Karite yağı kullanıcı yorumları içerisinde dudaklar için kullanılması, kuru saçlarda mutlaka denenmesi gerektiği, saf olması nedeniyle ellere, dirseklere, dudaklara, saça rahatlıkla kullanıldığı ve sonuçların çok tatmin edici olduğu öneri ve görüşleri bulunuyor.

Diğer Karite yağı kullanıcı yorumları için yazının altında yer alan yorum bölümünü takip edebilirsiniz.

 

 

Kaynak: Genç Kalanlar


Etiketler:
Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!