Kuşburnu çekirdeği yağı mucizesi

Kategori: Genel - 641 viewsYorum Yazın
Kuşburnu çekirdeği yağı mucizesi

Kuşburnu çekirdeği yağı neden mucize olarak tanımlanıyor. Çünkü Kuşburnu çekirdeği yağı yaşlanma karşıtı, antioksidan deposu bir bileşiktir. Bu yağ özellikle cilt ve saç için gençleştirici etkiye sahiptir. Bu yazıda kuşburnu çekirdeği yağı kullananlar tarafından teyit edilen kuşburnu çekirdeği yağı faydaları nelerdir okuyabilirsiniz. Ayrıca kuşburnu çekirdeği yağı sivilce ve saç için nasıl kullanılır öğrenebilirsiniz.

 

Kuşburnu çekirdeği yağı ne işe yarar?

Kuşburnu çekirdeğinin yağı soğuk sıkma tabir edilen yöntemle elde ediliyor. Çekirdeklerin sert olması ve az yağ çıkması kuşburnu çekirdeği yağı fiyatı açısından yüksek seviyede olmasına yol açıyor. 30 Ml ambalajda soğuk pres kuşburnu çekirdeğinin yağı 40-50 TL fiyatla satılıyor. Bununla birlikte eşsiz faydaları yağı cazip kılıyor.

 

Kuşburnu çekirdeği yağı faydaları nelerdir?

Özellikle cilt için önemli faydalar barındırıyor. Kuşburnu çekirdeği yağı faydaları arasında cilt için olanları şöyle sıralayabiliriz.

Yüzünüzdeki kullanmanın yaşlanma karşıtı yararı, antioksidanlar ve yağın derinin daha derin katmanlarına nüfuz etme kabiliyeti nedeniyle ortaya çıkar. Cleveland Clinic‘e göre, C vitamini antioksidanları kollajen üretimini uyarıyor. Ayrıca ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı olur. Yağ deriye daha da girmek için yeterince küçük molekülleri olan A vitamini nedeniyle nüfuz edebilir. A vitamini cildin nem seviyesini iyileştirir ve kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Kuşburnu çekirdeği C ve A vitamini bakımından çok zengindir.

kuşburnu çekirdeği yağı-kuşburnu çekirdeği yağı fiyatı-kuşburnu çekirdeği yağı evde nasıl yapılır-kuşburnu çekirdeği yağı kullananlar-kuşburnu çekirdeği yağı faydaları-kuşburnu çekirdeği yağı nasıl yapılır-kuşburnu çekirdeği yağı satın al-kuşburnu çekirdeği yağı ne işe yarar-kuşburnu çekirdeği yağı nerede satılır-kuşburnu çekirdeği yağı nasıl kullanılır-kuşburnu çekirdeği yağı cilde faydaları-kuşburnu çekirdeği yağı sivilce-topix kuşburnu çekirdeği yağı-kuşburnu çekirdeği yağı nasıl çıkarılır-kuşburnu çekirdeği yağı nasıl elde edilir-soğuk pres kuşburnu çekirdeği yağı

Kuşburnu çekirdeği yağı

Kuşburnu çekirdeği yağı cilde faydaları

  • Eğer kimyasalla doldurulmuş nemlendiriciyi henüz terk etmediysen ki hemen yapmalısın; kuşburnu yağı, nemlendirme için mükemmel bir doğal alternatif olabilir.

Çünkü kuşburnu yağında nemlendirici yağ asitleri var; çoğu nemlendiricinin ana bileşeni su ile birlikte! Bu nedenle nemlendirici olarak güvenle organik etkisinden yararlanabilirsiniz.

 

  • Kırışıklıkları tedavi eder. Kuşburnu yağı, anti-inflamatuar yağ asitleri ve vitaminler A ve C gibi doğal güzelliklerle doludur.

Zeytinyağı gibi geleneksel bir sıvı yağın yağlı hissedilmesine rağmen, bu bileşenler kuşburnu çekirdeğinin yağı ile yaşlanma ve pigmentasyon (yaşlılık lekeleri vb.) belirtilerini tedavi etmeyi, cildi nemlendirmeyi ve hasar görmüş cildi onarmayı sağlayan güçlü bir koruyucu antioksidan desteği sunuyor.

 

  • Daha parlak bir cilt sağlar. Kuşburnu çekirdeğinin yağı içindeki özellikler gözeneklerinizi sıklaştırmaya ve cildinizi aydınlatmaya yardımcı olur, bu yüzden yanaklar biraz parlaklaşmaya ihtiyaç duyarsa, cilt bakım rutinine ekleyerek kullanın. Günlük randevunuzda küçük bir miktarla başlayın, yatmadan temizlenmiş cilde birkaç damla uygulayın.

 

  • Daha genç ve esnek bir cilt verir. Cildinizde bir miktar sarkmayı fark ederseniz, Kuşburnu yağı cildinizin esnekliğini tekrar kazanmasına yardımcı olabilir. Sabahları yüzünüze birkaç damla uygulayın ve sert kimyasal içeren kozmetikler kullanmadan taze, genç görünümlü cilde yardımcı olmak için yatmadan hemen önce tekrar uygulayın.

 

  • Kuşburnu çekirdeği yağı kullananlar nihai güzellik maddesi olan trio-anti-inflamatuar yağ asitleri ve A vitamini ve C vitamini bu yağı, herhangi bir yüzdeki izleri veya lekeleri yok etmek için ideal bir çözüm haline getirir. Bu yardımcılar, oksidatif hasarları geri alıp önlemeye yardımcı olur ve cildin kolajeni yeniden kurmasına yardımcı olur. Ciltte hiperpigmentasyonun solmasına ve ince çizgilerin ve hatta gerilmenin oluşumunu en aza indirgemesine yardımcı olabilir.

 

Kuşburnu çekirdeği yağı nasıl yapılır? (kuşburnu çekirdeği yağı nasıl elde edilir)

Kuşburnu çekirdeği yağı nasıl çıkarılır? Kuşburnu çekirdeği yağı satın al kararınız yüksek fiyat nedeniyle erteleniyorsa kuşburnu çekirdeği yağı evde nasıl yapılır açıklayalım. Buradaki tarif

Kuşburnu çekirdeği yağı nasıl elde edilir? Öncelikle kuşburnu çekirdeklerini iyice kurutun. Daha sonra soğuk pres sıkma makinasına ekleyin. Bu makine kuşburnu çekirdeklerini sıkıştırarak içerisindeki yağı ve posayı birbirinden ayırıyor. Tıpkı çörek otu yağı gibi çekirdekten yağ elde etmek için üretilmiş tezgah üstü makineler yağ çıkarma işlemini layıkıyla yapabiliyor.

Aşağıdaki videoda ev tipi soğuk pres yağ makinesini inceleyebilirsiniz.

 

 

Soğuk sıkma makinesine sahip değilseniz mutfak robotu veya havanda ezerek yağını süzüp elde edebilirsiniz. Bu yöntemde elde edeceğiniz yağ miktarı çok sınırlı olacaktır.

 

Kuşburnu çekirdeği yağı nerede satılır?

Kuşburnu çekirdeği yağı nerede satılır sorusu için bazı markaların (topix kuşburnu çekirdeği yağı) internet sitelerinden yararlanılabilir. Ayrıca alışveriş sitelerinde de bu yağ bulunabiliyor. Doğal ürün marketlerinde, aktarlarda kolaylıkla bulunabiliyor.

 

Kuşburnu çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Kuşburnu çekirdeğinin yağı, kuru bir yağ olarak sınıflandırılır ve deride hızla emilir. Yağı hafifçe, masaj hareketleriyle yüzünüze uygulayabilir veya cilt bakımı tariflerini kullanabilirsiniz.

Yağı günde iki kez uygulayın ve derinin absorbe etmesine, emmesine izin verin.

Kuşburnu çekirdeğinin yağı, güneş yanığına karşı koruma sağlamaz. Kuşburnu çekirdeği yağı sivilce izlerini önleyebilir ve azaltabilir, ancak doğrudan akneye uygulanmamalıdır.

Kuşburnu çekirdeği yağı sivilce için kullanılırken cildiniz için çok ağır olduğunu fark ederseniz, normal cildinizin nemlendiricisine yalnızca bir veya iki damla eklemeyi deneyin.

Kuşburnu yağı, kremler ve spreyler gibi pek çok güzellik ürününde kullanılmaktadır ya da çoğu sağlıklı gıdada saf haliyle bulunabilmektedir. Karanlık şişelerde saklandığını göreceksiniz, çünkü ışığa aşırı maruz kalma, bileşenlerin potansiyelini azaltabilir.

 

Bunlar da ilginizi çekebilir!

 

Kaynak: Genç Kalanlar


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!